Inloggen My Captain

12-06-2019

Seintorentocht 2019, 29 & 30 juni

img-6101

….. Aan 't strand bleef het zachtjes schuimen en de golven vertelden beurt bij beurt wat op het water van Almere naar Spakenburg is gebeurd……

Wegens een onwijs geslaagde tocht vorig jaar dit jaar op herhaling. Een mooie tocht naar Jachthaven Nieuwboer in het historische Spakenburg. Een tocht die zowel voor zeil- als motorboten bedoeld is en waar het steigerdrankje (aangeboden door de zeilcommissie) de mooiste verhalen losmaakt tussen beide. Het inschrijfgeld bedraagt €25,00 p.p. en dat is inclusief buffet, gerookt aaltje bij terugkomst en een steigerdrankje. Vrijheid is het motto van deze mooie tocht. Kom mee en laten we de mooiste verhalen samen maken in het pittoreske Spakenburg.

Inschrijven kan via de volgende link:

Ahoy en tot de 29e juni.

Namens de Zeilcommissie

Martijn Muller en Stijn Gommers

spakenburg

Marifoon cursus

Certificaat Marifonie behalen -18 & 25 september

De zeilcommissie biedt alle leden van de WSV Almere Haven die nog geen Marifonie Certificaat hebben de mogelijkheid deze te behalen. Een externe partij is bereid gevonden om 2 woensdagen in september (18 en 25 sep) een cursus met aansluitend examen aan te bieden in ons clubgebouw te sluiskade 11. De eerste woensdag avond zal in het teken staan van theorie onder het genot van een biertje/wijntje/frisje en de tweede woensdag avond zal het officiële examen worden afgenomen.

Marifoon is een samenvoeging van de woorden maritiem en telefoon. Het is een handig en nuttig hulpmiddel voor de veiligheid op het water. Als u met een mobiele telefoon hulp roept, is het nadeel dat niemand van de omliggende schepen uw noodbericht hoort. Met een marifoon hoort iedereen in de buurt wat er aan de hand is en kan direct hulp worden geboden. Daarnaast is communicatie mogelijk met ander scheepvaartverkeer, de sluismeester, brugwachter en havenmeester. Weersvoorspellingen en andere nautische informatie worden ook via de marifoon doorgegeven.

De cursus + examen Basiscertificaat Marifonie bestaat uit:

• Een werkboek (krijgt u vooraf)
  • Een lesavond van 19.30uur tot 22.00uur
  • Herhaling van de belangrijkste onderwerpen tijdens de tweede avond van 19.00uur tot 20.15uur
  • Het examen start de tweede avond om 20.30uur

De moeilijkheidsfactor valt mee en diegene die cursus aanbiedt is graag bereid voor die onfortuinlijke die het examen niet de eerste keer halen samen nog eens in de stof te duiken om een tweede later examen wel met succes te kunnen afronden. De kosten van de gehele cursus inclusief examen bedragen €153 euro per persoon. (exclusief 30 euro die u betaald als u uw pasje aanvraagt). Bij genoeg aanmeldingen willen wij kijken of dit een verenigingsevenement kan worden en er een bijdrage namens de evenementencommissie gedaan kan worden waardoor bedrag iets lager kan worden.

Inschrijven kan via: https://forms.gle/YWN8bhiZh8Vd8VUN7

dsc-0830-2

Helling/zwh/Afval

07-05-2019

Start renovatie helling na de Pinksteren

Vanaf 11 juni zal onze botenhelling op de schop gaan. De helling zal volledig worden gerenoveerd.

De werkzaamheden zullen ongeveer twee weken in beslag nemen. Daarna zal de gestorte helling nog eens 3 tot 4 weken moeten uitharden. We hebben er voor gekozen om deze werkzaamheden in deze periode uit te voeren om de volgende redenen. Tussen Pinksteren en juli zitten geen vakantie periodes, het voor- en najaar zouden deze werkzaamheden het hijsen rond de winterstalling flink belemmeren en in de winter zouden de weersomstandigheden de werkzaamheden in de weg kunnen staan.

Uiteraard zullen enkele van u hier hinder van ondervinden, we zullen samen met de aannemer proberen dit zo veel mogelijk te beperken.

Voor leden met een walplaats zullen we voor alternatieven proberen te zorgen!

ZWH

Ook dit jaar kunt u zich opgeven voor het uitvoeren van uw zelfwerkzaamheid.

Dit kan door u in te schrijven via “My Captain”. Door te klikken op onderstaande link vindt u de juiste informatie. Houdt u uw inloggegevens bij de hand. Wanneer u deze niet meer heeft kunt u deze via de link opnieuw aanvragen.

Dumpen van afval

In de afgelopen weken is duidelijk geworden dat er steeds meer afval wordt gedumpt in de restafval containers van de vereniging. In een aantal gevallen wordt dit van huis meegenomen. Maar ook drastische sloopwerkzaamheden aan boord van schepen of het vervangen van kussens is een oorzaak dat er extra afval moet worden afgevoerd en hier zijn hoge kosten aan verbonden. De containers zijn daarom alleen bedoeld voor klein rest afval. Wij verzoeken u daarom om het grote afval naar de diverse recycle stations in Almere te brengen. We zullen in de komende periode vaker de camera beelden controleren op het dumpen van afval.

Gemeten  06:20
Temp13°C